DESNONAMENTS

El passat dimecres 28 de Març de 2012 va ser aprovat per tots els grups polítics al ple ordinari la moció “Declarem Vallirana lliure de desnonaments”, iniciativa ciutadana impulsada per l’Assemblea Vallirana per tal de lluitar contra els desnonaments al municipi. La grup de treball constituït el passat dijous 7 de juny de 2012 a partir de l’aprovació d’aquesta moció, treballa per evitar i oferir solucions als diversos casos de desnonaments a la vil·la, que arriben en la majoria de casos a través de Serveis Socials:

93 683 05 11

Tot i que també tenim el correu de l’Assemblea per fer arribar qualsevol comunicat a la comisió:

assemblea.vallirana@gmail.com

A cotinuació, la moció aprovada el passat 28 de Març de 2012:

“Fins ara hi ha hagut uns 400.000 desnonaments a l’Estat Espanyol, 80.000 dels quals a Catalunya, 18 a Vallirana (2 dels quals s’han efectuat al 2010).

L’especulació urbanística és una de les causes directes de la crisi, havent condemnat a l’endeutament massiu a moltes famílies i una posterior catàstrofe econòmica generalitzada. El panorama econòmic actual ha abocat a moltes unitats familiars a perdre el seu habitatge a mans de les entitats financeres, no havent-hi alternatives que garanteixin l’accés a una vivenda digna.

És per això que PROPOSEM els següents acords:

Primer.- Declarar Vallirana com a ciutat activa I compromesa en la prevenció de desnonaments per dificultats econòmiques, i en defensa del dret de l’habitatge.

Segon.- Instar al Govern de l’Estat que aprovi una modificació de la regularització hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residencia habitual, si el banc executa l’hipoteca i es que da amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costos judicials) quedi liquidada, tal i com succeeix en altres països de la UE o als EEUU, així com garantir també, amb efectes retroactius, que quedi condonat el deute dels que ja han patit el desnonament en el marc d’una execució hipotecaria.

Tercer.- Instar al Govern de l’Estat a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies que només disposen d’aquest habitatge com la seva única residencia i que es troben en situacions d’insolvència sobrevinguda i involuntària. Pels milers de desnonaments ja produïts, que s’aprovi amb caràcter d’urgència mesures destinades a que els milers de pisos buits d’aquest embargaments siguin posats immediatament a disposició de les famílies/persones desnonades i sense recursos en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renta familiar disponible.

Quart.- Demanar al Govern de l’estat i al Govern de la Generalitat de Catalunya que prenguin totes les mesures i accions necessàries per tal de dotar als ajuntaments dels recursos econòmics i competències adients per fer front, amb garanties legals, al fenomen dels desnonaments que es donen a ciutats i pobles de Catalunya.

Cinquè.- Més enllà de les mesures de competència estatal i de la Generalitat de Catalunya, emprendre mesures a nivell municipals per paralitzar els desnonaments com:

  • Creació d’una comissió mixta entre polítics, afectats, tècnics municipals, per crear protocols d’urgència i així trobar solucions dignes per les famílies en cas d’execució hipotecaria o desnonaments per motius econòmics justificats assegurant el dret a l’habitatge, a més de participants de l’Assemblea de Vallirana que de forma rotativa puguin verificar la transparència i els esforços de tal comissió sobre els possibles casos al municipi.

Sisè.- Sol·licitar als jutjats de Sant Feliu de Llobregat i de Vallirana que faci arribar mensualment als Serveis Socials de l’ajuntament de Vallirana una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades.

Setè.- Convocar als directors de bancs i caixes que operen en el municipi per tal d’instar-los a fer totes les actuacions possibles per evitar les execucions hipotecàries i dels contractes de lloguer, a més d’esdevenir fòrum per estudiar propostes encaminades a reallotjar els afectats/des.

Vuitè.- Donat trasllat d’aquest acords a la Comissió d’habitatge del Congrés del diputats, a la Mesa del Parlament de Catalunya i a l’Assemblea de Vallirana.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s