“Hem de canviar el funcionament del sistema sanitari” – Espai sanitat: la corrupció al sistema sanitari català

Crònica: Omar Rodríguez
Fotografies: Ramon Broto

“A quina hora arribarà el ponent?”, pregunta Susana Bello, membre actiu de l’ Assemblea Vallirana, mentre conversa amb algunes de les i els assistents i ultima els preparatius de la posada en escena de l’”Espai Sanitat: la corrupció al sistema sanitari català”. Pocs minuts després, i no sense un breu retard, arribava a la pista del parc central Albano Dante, editor i redactor de la revista Cafè amb llet, una publicació de caràcter local que destapà, després de dos llargs anys d’investigació periodística, “el major robatori de la història de Catalunya”: la corrupció i la opacitat desenfrenada que configuren el sistema sanitari català.

Cap a dos quarts de 8, i davant d’unes 40 persones, Dante començà la ponència amb la seva formula habitual: dibuixà un esquema a la pissarra improvisada sobre la pancarta de la II Universitat d’Estiu. El ponent il·lustrà i explicà amb mestratge l’especificitat del sistema sanitari català i precisà cada un dels òrgans, entranyes i consells directius que el conformen. Amb decisió, va sostenir que “no tenim un problema de dèficit sanitari, tal i com ens fan creure, sinó més bé de gestió: no s’ha gastat massa, sinó que s’ha finançat malament”. Al seu torn, afirmà que “hem de canviar el funcionament del sistema sanitari”.

Després de la intervenció d’Albano Dante, les i els assistents van debatre entorn a la necessitat de canviar el sistema sanitari català. L’espai sanitat va acabar cap a les 9 de la nit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s