El 15-M demana al TSJC que imputi Felip Puig pel desallotjament de plaça Catalunya del 27-M

El triangle
Els advocats dels ‘indignats’ volen que se li imputi, juntament amb el director dels Mossos, Manel Prat, un delicte de prevaricació, per haver desallotjat totalment la plaça quan va dir que només s’endurien objectes perillosos, i un altre contra el dret de reunió pacífica.

El 15-M de Barcelona ha demanat al jutge d’instrucció que investiga el cas del desallotjament de la plaça Catalunya el 27-M de 2011 que elevi el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè aquest imputi l’exconseller d’Interior, Felip Puig, per possibles delictes de prevaricació i contra el dret a reunió pacífica, segons informa Catalunya Informació. La petició dels indignats, que també inclou la mateixa demanda de delictes per a Manel Prat, director dels Mossos d’Esquadra, vol que sigui el TSJC qui jutgi els fets, per la condició d’aforat de Puig, que és diputat per CiU al Parlament.

El 27 de maig de 2011 un operatiu conjunt d’agents antiavalots dels Mossos i de la Guàrdia Urbana van desallotjar, desmuntar i confiscar tota l’acampada del 15-M que s’havia establert a la plaça Catalunya, el dia abans de la celebració del títol de la Champions League per part dels seguidors del F.C. Barcelona, amb l’argument de la perillositat de determinats objectes com bombones de gas dels fogonets i la seguretat entorn la celebració.

Els advocats dels desallotjats i agredits en les dures càrregues [a la imatge] entenen que Puig i Prat van concórrer en un delicte de prevaricació perquè van mentir públicament sobre el desallotjament, assegurant que era una operació de “neteja” i per retirar aquests elements potencialment perillosos com les bombones de gas, però els agents van desmantellar tota l’acampada, enduent-se elements no perillosos com lones, llibres i ordenadors. També va ser aquest argument falaç de la retirada d’objectes perillosos el que el mediador de l’operatiu va donar als 200 acampats que van ser encerclats i retinguts, sense accés a menjar, aigua ni serveis durant sis hores. En suport a aquests acampats, milers de persones van encerclar l’operatiu dels Mossos, que es van veure atrapats i van començar a carregar per revertir una situació que potser s’haria pogut evitar amb un altre disseny de l’operatiu.

Els lletrats del col·lectiu creuen justament que el disseny de l’operatiu va ser exactament aquest, el desmuntar tota l’acampada, enlloc de l’esgrimit dels objectes perillosos, pel que Puig i Prat haurien mentit. El cert és, però, que l’objectiu de Puig de donar un cop fort al 15-M se li va girar en contra perquè el 15-M va resistir i les 200 persones no van ser desallotjades, i la mateixa tarda del 27-M va tenir lloc l’assemblea més multitudinària de totes les que es van celebrar. L’acampada es va reconstruir en un temps rècord i els indignats van protegir la plaça durant les celebracions futbolístiques de la nit fent cordons humans als accessos, que van impedir l’accés d’exaltats i també dels antiavalots dels Mossos, que van intentar posar nervioses les persones dels cordons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s