L’Audiència de Barcelona porta a judici Enric Duran per l’acció de reapropiació de 492.000 euros de la banca

Jesús Rodríguez | La Directa

La secció segona de l’Audiència de Barcelona ha denegat la petició d’aplaçament del judici contra Enric Duran que ell havia sol·licitat en base al poc temps per a preparar la seva defensa i per les desavinences en la línia de defensa amb el seu advocat. Pedro Martin, magistrat ponent del tribunal, considera que fa tres anys des de l’inici de la instrucció i que a pocs dies de l’inici de la vista oral no es pot suspendre el procediment. Les sessions judicials estan previstes pels propers 12, 13 i 14 de febrer a l’edifici del Palau de Justícia del passeig de Lluis Companys.

L’activista originari de Vilanova i la Geltrú ha lluitat des de fa més d’una dècada contra l’actual model econòmic capitalista i ha esdevingut un dels teòrics de la tesi decreixentista. Va impulsar la creació de la primera guia dels moviments socials, on hi figuren més de 4.000 col·lectius pel canvi social amb presència a Catalunya. També va participar de la creació de l’agència Liberinfo, una eina d’interrelació entre les lluites populars i els mitjans de comunicació. L’Infoespai de la plaça del Sol de la Vila de Gràcia, el portal d’internet moviments.net, la Cooperativa Integral Catalana i el complex fabril Ca La Fou són alguns dels principals projectes que han dut de la teoria a la pràctica l’ideari de l’activista. Enric Duran va saltar a les portades dels principals mitjans de comunicació el 17 de setembre de 2008, dia en que centenars d’activistes dels moviments socials catalans van distribuir més de 200.000 exemplars de la publicació Crisi, una revista que per primer cop explicava a la ciutadania el robatori de la banca, d’una forma didàctica i entenedora. Les pàgines centrals d’aquella publicació van servir per donar a conèixer l’acció de reapropiació bancària, tal i com ell mateix la va definir, de 492.000 euros concedits per 39 entitats financeres i que mai va retornar. Els diners van ser destinats a l’edició de la publicació Crisi i de la revista Podem, publicada uns mesos més tard i centrada en destacar les alternatives reals a l’actual model econòmic i social. Una part del quasi mig milió d’euros també va anar a parar a resoldre necessitats financeres de col·lectius alternatius i moviments socials anticapitalistes.

Detingut a l’edifici històric de la UB i empresonat durant 2 mesos

Entre el 17 de setembre de 2008 i el 16 de març de 2009 l’activista va romandre amagat, però en aquesta última data va reaparèixer al pati central de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per participar de la roda de premsa de presentació de la revista Podem. Agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van envoltar el recinte durant hores i Duran va pernoctar a l’edifici juntament amb desenes d’estudiants que des de feia tres mesos protagonitzaven una tancada contra el pla Bolonya. L’endemà, agents que composaven un ampli operatiu de la BRIMO i de la Divisió d’Informació de la policia catalana el van detenir per la força dins l’edifici i el van arrossegar fins a l’exterior. Un dia més tard es va produir el polèmic assalt policial que va posar punt i final a la tancada estudiantil. Enric Duran, mentrestant va ser traslladat a comissaria i posteriorment a la presó de Brians, on hi va passar dos mesos fins que el jutge va signar la seva posada en llibertat condicional previ pagament d’una fiança de 50.000 euros. Des d’aleshores estava pendent d’un judici instat per les entitats financeres i on el fiscal demana una pena de fins a vuit anys de presó.

application/pdf iconEl 17 de setembre de 2008 van ser distribuïts 200.000 exemplars de la publicació ‘Crisi’

One response to “L’Audiència de Barcelona porta a judici Enric Duran per l’acció de reapropiació de 492.000 euros de la banca

  1. tota la informació a http://enricduran.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s