La croada contra el dret a manifestació s’intensifica

El triangle
El Fiscal General de l’Estat aboga per regular l’“excés” del dret a la protesta, seguint la línia iniciada per Felip Puig i Jorge Fernández Díaz. La Delegada del Govern Madrid va assegurar dimarts que volia “modular” aquest dret per “racionalitzar l’ús de l’espai públic”.
El dret a manifestació està al punt de mira dels sectors més conservadors del Partit Popular, alarmats per l’acció “Envolta el Congrés “ del passat 25 de setembre. Des de la caverna mediàtica se’ls ha criminalitzat de colpistes, comparant-los amb l’intent de cop d’estat del coronel Tejero el 23-F. I les reaccions polítiques no s’han fet esperar, aprofundint en la línia de criminalització de la protesta iniciat fa mesos pel conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i del seu homòleg espanyol, Jorge Fernández Díaz.

L’últim a ficar-hi cullerada ha estat el Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, que ha assegurat dimecres que l’”excés” de l’exercici dels drets constitucionals no pot contribuir al “desmantellament del nostre Estat institucional i de l’Estat de Dret”. Per això, Torres-Dulce afirma que el poders públics, si ho creuen “necessari” poden regular, encara que només “administrativament”, el dret a la manifestació, que ell considera que produeix “usualment una gravíssima vulneració de la convivència democràtica”.

Dimarts mateix la Delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, feia pública la seva intenció de “modular” el dret a manifestació per “racionalitzar l’ús de l’espai públic” ja que entén que la llei que regula el dret a la protesta “té molts anys” i és “molt permisiva i àmplia” amb el dret de reunió i de manifestació. Cifuentes i Torres–Dulce segueixen la línia ja iniciada per Puig i Fernández Díaz, que ja fa mesos que intenten limitar el dret dels manifestants, per exemple convertint en “atemptat a l’autoritat” la forma de resistència pacífica que és encadenar-se pels braços per oposar-se a ser mogut. També pretenen poder imputar a partits i sindicats per manifestacions que acabin amb aldarulls, condemnar a qui promogui convocatòries violentes i convertir en il·legal manifestar-se amb el rostre cobert.

Cal recordar també la iniciativa de la conselleria d’Interior d’obrir la web de delacions contra manifestants de la vaga general i la persecució que s’ha fet de les accions d’aquell dia, que han acabat amb 114 detinguts i presó preventiva de fins a un més per diversos d’ells.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s